Po sadašnjim prognozama ostatak rujna većem dijelu Dalmacije neće donijeti tako nestabilno vrijeme kao u prve dvije dekade. Do kraja mjeseca naviše će biti sunčana vremena, ali ne bez iznimaka. U petak i subotu nas očekuje sunčano i suho vrijeme, u nedjelju će biti nestabilnije, a mogući povremeni grmljavinski pljuskovi.

U petak (22. rujna 2017.) će u cijeloj Dalmaciji biti pretežno vedro. Noću i ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju će zapuhati slab vjetar zapadnih smjerova, ali će poslijepodne na moru biti umjeren, ponegdje prolazno i pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 18°C ponegdje u Zagori do 24°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Stabilno i pretežno vedro bit će tijekom subote (23. rujna 2017.)Kasno navečer na jugu Dalmacije umjeren porast naoblake. Noću će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova, na moru ponegdje umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 19°C ponegdje u Zagori do 25°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Nedjelja (22. rujna 2017.) donosi promjenjivije vrijeme u odnosu na prethodne dane. Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Već od jutra mogući su povremeni grmljavinski pljuskovi, osobito na moru i ponegdje uz obalu. Popodne veća mogućnost pljuskova u Zagori. Puhat će većinom slab vjetar južnih smjerova. Jutro će biti malo toplije, a danju malo svježije.

u prvoj polovini nadolazećeg tjedna neće biti značajne promjene vremena. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će u većini krajeva biti suho, uglavnom se na moru očekuju povremene grmljavinske nestabilnosti. Bit će malo toplije.

 

Izvor: Dalmacijadanas.hr

 

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.