S obzirom da su površinske temperature mora u Dalmaciji od 19 do 21°C, jasno je da ćemo ući u studeni s temperaturama na kojima je i dalje moguće ugodno kupanje u moru…

U četvrtak i petak (29. i 30.10.2020.) bit će pretežno sunčano i suho. Ujutro je u kotlinama Zagore moguća magla. Popodne će na moru puhati umjerena do pojačana tramontana, a tramontane će prolazno biti i uz obalu. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Pretežno vedro vrijeme prevladavat će u dane vikenda. Vjetar slab ili tiho, tek popodne na moru može biti umjerenog sjeverozapadnjaka u subotu. Jutro neznatno svježije, danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do čak 24°C.

Sljedeći tjedan nastavit će suho i barem djelomično sunčano vrijeme. Osobito je od utorka moguća povremena povećana naoblaka. Ipak zadržat će se toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 23°C. Nešto hladnija jutra moguća su tek krajem sljedećeg tjedna.

Sljedećih desetak dana nad našim dijelom Europe dominirat će anticiklona što znači da ćemo imati stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Uz sve, značajnog vjetra neće biti, a s natprosječno toplim vremenom ući ćemo u studeni.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com