Novi tjedan donijet će promjenjivo vrijeme. U ponedjeljak, utorak i srijedu očekujemo stabilno i sunčano vrijeme sa ljetnim temperaturama od 28 do 32°C. U petak i subotu biti će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, mogući su pljuskovi i grmljavine. Bit će svježije, najviše dnevne temperature većinom od 23 do 28°C.

U četvrtak počinje kalendarsko ili astronomsko ljeto 11 sati i 7 minuta.

 

U ponedjeljak (18. lipnja 2018.) će do kraja dana biti stabilno, a večer i noć na utorak će obilježiti ljetna bura. Iako će upravo zbog bure u većini predjela noć biti toplija nego je to uobičajeno, ponegdje se očekuju problemi s vjetrom. Tako će u nadolazećoj noći na cijeloj obali puhati umjerena bura s jakim, a ponegdje i olujnim udarima. Podno Velebit bura će biti olujna s orkanskim udarima koji ne bi trebali prelaziti 130 km/h.

Utorak (19. lipnja 2018.) donosi pretežno sunčano vrijeme, ali na krajnjem jugu Dalmacije mogu očekivati slabi i prolazni grmljavinski pljuskovi u popodnevnim satima. Još će ujutro biti jakih udara bure, a onda će danju sve više slabiti. Jutro toplo i vrlo toplo, najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

srijedu (20. lipnja 2018.)  djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Popodnevni razvoj oblaka bit će izraženiji nego prethodnih dana pa će osobito u Zagori biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Noću burin, danju će puhati slab maestral. Jutro malo svježije, a danju vrlo toplo i vruće.

četvrtak (21. lipnja 2018.) djelomično sunčano i većini krajeva suho. Ipak, popodne su u Zagori i samo ponegdje uz obalu mogući slabi i prolazni grmljavinski pljuskovi. Vjetar slab, danju većinom maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 28 do 32°C.

petak (22. lipnja 2018.) će nam se približavati hladna fronta sa zapada. Zbog toga će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, osobito krajem dana uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Ujutro će na moru zapuhati slabo jugo, popodne će se sa sjevera prema jugu širiti bura. Danju malo svježije, dodatno će osvježiti navečer.

Prema aktualnim prognostičkim kartama, subota (23. lipnja 2018.)  će još u noći biti promjenjiva, osobito su na jugu Dalmacije mogući neverini. Danju djelomično ili pretežno sunčano. Ujutro će puhati umjerena bura s jakim udarima, oslabit će tijekom dana. Bit će svježije, najviše dnevne temperature većinom od 23 do 28°C.

Čini se da će i nedjelju (24. lipnja 2018.)  biti pretežno sunčano. Ujutro slaba do umjerena bura, popodne sjeverozapadnjak. Jutro osjetno svježije, danju većinom od 24 do 29°C.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.