Gotovo da nema dijela Dalmacije u kojem do sada nije pala prosječna mjesečna količina oborina, a osobito je u Zagori ta vrijednost 2 do 3 puta premašena.

Za nam je tjedan pun meteoroloških ekstrema o kojima smo detaljno izvještavali, a dovoljno je reći da je cijeli tjedan bio u znaku juga koje je u tri dana bilo olujno, da je zabilježena rekordna razina mora u Splitu i Pločama te da je izmjeren najviši val od početka mjerenja i to kod Dubrovnika.

Dok je listopad bio sunčan i topao, studeno je “nadoknadio” svu oborinu koja nije pala toga mjeseca, a osobito kišovito je bilo zadnjih 7 dana.

Dobra je vijest da će novi tjedan donijeti znatno manje meteoroloških upozorenje, manje kiše, manje vjetra, a hladnoće i dalje nema na vidiku. Ipak, bez obzira na povoljnije vremenske prilike u odnosu na prošli tjedan, i dalje će povremeno biti i kiše i juga.

Noć s nedjelje na ponedjeljak mjestimice je donijela nove obilnije oborine.

Ponedjeljak (18. studenoga 2019.)  će ipak proteći u znaku djelomičnog, a u većini predjela i suhog vremena. Puhat će umjereno do pojačano jugo, osobito u drugom dijelu dana. Iako će i dalje biti natprosječno toplo, ipak će biti nekoliko stupnjeva svježije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 12 u Zagori do 18°C ponegdje na jugu Dalmacije.

Utorak (19. studenoga 2019.) donosi vrlo promjenjivo vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a tek povremeno će biti malo kiše. Kasno navečer na jugu Dalmacija jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo,na moru su mogući i vrlo jaki udari. Najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Srijeda (20. studenoga 2019.) i dalje vrlo promjenjiva. Iako će biti sunčanih razdoblja, i dalje će biti kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera i bit će tek malo svježije u odnosu na utorak.

Tijekom četvrtka (21. studenoga 2019.) biti će promjenjivo, osobito još ujutro može biti malo kiše, više na moru i uz obalu, a manje u Zagori. Prema kraju dana je moguće djelomično razvedravanje. Veći dio dana vjetar će biti slab, sredinom dana prolazno će biti juga. Temperature zraka neznatno više.

Petak (22. studenoga 2019.) donosi djelomično sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Vjetar će biti slab, navečer će zapuhati slabo jugo. Jutro i večer malo svježiji, danju većinom od 14 do 19°C.

Prognostički modeli još nisu usuglašeni oko vremenskih prilika za dane vikenda (23. - 24. studenoga 2019.). Ipak, izvjesno je da nadolazeći vikend neće biti nestabilan kao vikend za nama. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a na moru će zapuhati jugo.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com