Srijeda je bila posljednji dan u nizu u kojem su temperature zraka u Dalmaciji bile iznimno visoke za ovaj dio godine. U najtoplijem dijelu dana mjerilo se većinom od 20 do vrlo toplih 25 °C koliko je izmjereno u dijelovima Konavala.

U noći sa srijede na četvrtak do Dalmacije je stigla bura koja zasad ne puše značajnom brzinom, ali će označila početak pada temperature sljedećih dana.

U četvrtak (15. studenoga 2018.) nas očekuje pretežno vedro vrijeme sa slabom do umjerenom burom koja će slabija biti danju, a jača ujutro i navečer. Osvježit će u odnosu na srijedu, pa će najviše dnevne temperature zraka biti većinom od 14°C ponegdje u Zagori do 19°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Sunčano će biti i u petak (16. studenoga 2018.) puhat će većinom slaba do umjerena bura, ali će ponegdje prolazno biti i jaka. Temperature zraka bit će i daljnjem padu, u najtoplijem dijelu dana većinom od 10 u Zagori do 15°C uz obali i na otocima.

Niti u dane vikenda (17. i 18. studenoga 2018.)  neće biti oborina. Prevladavat će sunčano s umjerenom burom koja u subotu može imati jake do vrlo jake udare. Još će malo zahladiti pa je u nedjelju ujutro u Zagori moguć mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, još će tijekom ponedjeljka (19. studenoga 2018.) biti suho i prohladno. Ujutro je u Zagori ponovno moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 9 do 14°C.

Čini se da će od utorka (20. studenoga 2018.) na vrijeme početi djelovati sredozemna ciklona. S njom će biti kiše, a u planinama i snijega. Na sjeveru će puhati bura, na jugu Dalmacije će zapuhati jugo.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.