U srijedu (2. listopada 2019.) će zapuhati jugo, osobito u drugom dijelu dana, a navečer su mogući vrlo jaki udari na moru. Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Od jutra će ponegdje biti slabe kiše, uglavnom u sjevernoj Dalmaciji. Navečer u sjevernoj Dalmaciji jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, postupno će se proširiti na veći dio Dalmacije. Puhat će jugo koje će uglavnom biti umjereno, popodne na moru srednje i južne Dalmacije pojačano s jakim udarima. Navečer u sjevernoj Dalmaciji umjerena do pojačana bura i tramontana. Jutro toplo, najviše dnevne temperature zraka većinom od 22 do 26°C. navečer postupno svježije.

Četvrtak (3. listopada 2019.) U prvom dijelu četvrtka u većini predjela umjereno do znatno oblačno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Ponegdje su moguće veće količine oborina i preko 40 litara po kvadratnom metru. Na vrhovima Dinare i Kamešnice moguć je prvi snijeg sezone. U drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prvo na sjeveru Dalmacije. Zapuhat će bura koja će na sjeveru Dalmacije imati olujne udare, podno Velebita orkanske, preko 120 km/h. Drugdje će bura biti znatno slabija. Osjetno hladnije nego prethodni dana. Sredinom dana temperature zraka od 9°C ponegdje u Zagori do 20°C na krajnjem jugu Dalmacije.

U Petak (4. listopada 2019.) nas očekuje stabilno vrijeme uz hladno jutro. Danju će temperature većinom biti od 18 do 22°C.

Subota (5. listopada 2019.) će biti poluoblačna, u većem dijelu Dalmacije i suha, ali ponegdje uz malo kiše, uglavnom na otocima. Puhat će slab dnevni vjetar. Jutro će biti malo manje hladno nego u petak, a danju temperature zraka bez veće promjene.

Nedjelja (6. listopada 2019.) donosi djelomično sunčano i suho vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Temperature zraka bez veće promjene.

Novo jačanje bure očekuje se u ponedjeljak (7. listopada 2019.), osobito u drugom dijelu dana kada će podno Velebita vjetar ponovno biti olujan. Bez obzira na to temperature zraka bez veće promjene.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com