Ušli smo u posljednji tjedan kalendarskog proljeća. Ljeto počinje trenutkom suncostaja, što će se dogoditi u petak, 21. lipnja u 16 sati i 54 minute. Trenutak je to kada je na sjevernoj Zemljinoj hemisferi svijetli dio dana najduži, a na južnoj najkraći. Nekoliko dana iza ljetnog suncostaja, svijetli dio dana počet će se skraćivati.

U novom meteorološkom tjednu neće biti značajnijih iznenađena. U većem dijelu Dalmacije bit će suho i pretežno sunčano, popodnevni grmljavinski pljuskovi su mogući su uglavnom još početkom tjedna u Zagori. Bit će vrlo toplo i vruće, ali za razliku od prethodnog tjedna, u novom neće biti izraženih vrućina iznad 35 stupnjeva.

U ponedjeljak (17. lipnja 2019.) nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne, uz prolazno jači razvoj oblaka, uglavnom u Zagori može biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura koja će imati fenski učinak u mnogim predjelima. Danju će bura nastaviti puhati podno Velebita, a uz obalu Dalmacije okrenuto će na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 17 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature zraka od 27 do 33°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u utorak (18. lipnja 2019.). Popodne lokalno jači razvoj oblaka, pa će osobito u Zagori biti mjestimičnih grmljavinskih pljuskova, ponegdje i nevremena. Pokoji pljusak moguć je popodne i uz obalu. U noći tiho ili slab burin, danju će puhati slab maestral. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature od 26 do 32°C. U mjestima s pljuskovima svježije.

Srijeda (19. lipnja 2019.) donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Noću tiho ili burin, danju slab jugozapadnjak i zapadnjak. Jutro neznatno svježije, najviše dnevne temperature većinom od 26 do 32°C.

Četvrtak i petak (21. i 22. lipnja 2019.)  će biti pretežno vedri. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Vrlo toplo i vruće, najviše dnevne temperature od 27 do 33°C. U dane vikenda nastavak vedrog ljetnog vremena. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati slab do umjeren maestral, u nedjelju poslijepodne može biti pojačanog sjeverozapadnjaka.

U nedjelju (23. lipnja 2019.) biti će još toplije sa temperaturama od 29 do 35°C.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.