U novom tjednu vremenske prilike neće donijeti bilo kakva iznenađenja. Većinom će biti stabilno, vrlo toplo i vruće, ali prave ljetne vrućine kakve se obično jave sredinom srpnja ovoga će puta izostati. Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedećeg tjedna očekuje nas ponovno promjenjivije i malo svježije vrijeme.

U ponedjeljak (9. srpnja 2018.) će biti pretežno sunčano i u većini predjela suho. Popodne u Zagori, uz prolazno jači razvoj naoblake, može biti slabih i prolaznih grmljavinskih pljuskova. Puhat će slaba do umjerena tramontana koja još ujutro može imati pojačane udare, ali će slabiti u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature od 16 ponegdje u Zagori do 23°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Utoraksrijeda četvrtak (10,11. i 12. srpnja 2018.) donose nastavak pretežno sunčanog i u većini predjela suhog vremena. Ipak, popodne će uglavnom u Zagori biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral do umjeren maestral koji na moru popodne može imati umjerene do pojačane udare, a u srijedu na moru prolazno i slabo jugo. Najviše dnevne temperature većinom od 28 do 33°C.

petak (13. srpnja 2018.) nastavak pretežno sunčanog vremena, ali u Zagori uz mogućnost popodnevnih pljuskova. Noću tiho ili burin, popodne umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će na moru biti pojačan. Toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 34°C.

subotu (14. srpnja 2018.) pretežno sunčano, u Zagori uz mogućnost slabih i prolaznih pljuskova mjestimice. Noću burin, danju će puhati slab do umjeren maestral.

Bit će vruće, ponegdje i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35°C. Slično, ali malo oblačnije bit će u nedjelju (15. srpnja 2018.).

Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedećeg tjedna očekuje nas ponovno promjenjivije i malo svježije vrijeme.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.