U petak nastupa novo kišno razdoblje, biti će umjereno do znatno oblačno, bit će kiše, ponegdje i obilnije. Subota će biti pretežno oblačna s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U nedjelju očekujemo sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, povremeno će biti slabih i prolaznih pljuskova. Slijedeći tjedan očekujemo niže temperature zraka.

U petak nastupa novo kišno razdoblje. Nove oborine dati će pečat sada već ekstremno kišovitom mjesecu ožujku u dijelovima Dalmacije. Kiše nisu dobra vijest za već “nategnute” vodostaje, a sljedećih dana u dijelovima Dalmacije past će i preko 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Iako će u dane vikenda doći do povratka zime u unutrašnjost zemlje, hladniji dani na Jadran stižu tek sljedećeg tjedna. Tako će posljednji dani kalendarske zime proteći u znaku zimskog vremena.

U petak (16. ožujka 2018.) će biti umjereno do znatno oblačno, tek uz kraća sunčana razdoblja. Bit će kiše, ponegdje i obilnije. Od jutra toplo, a najviše dnevne temperature bit će većinom od 14 do čak 20 Celzijevih stupnjeva.

Subota (17. ožujka 2018.) će biti pretežno oblačna s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U dijelovima Zagore past će preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Ujutro će puhati umjereno jugo, na dubrovačkom području i jako. Jugo će danju prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 16°C.

Nedjelja (18. ožujka 2018.) će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Povremeno će biti slabih i prolaznih pljuskova. Ujutro slab sjeverozapadnjak, popodne i navečer slabo jugo. Temperature zraka bez veće promjene.

Ponedjeljak (19. ožujka 2018.)  donosi promjenjivo vrijeme, izmjenjivat će se sunčana o obalna razdoblja. Povremeno će biti uglavnom slabe kiše, u planinama će kiša prelaziti u snijeg iznad 1000 metara visine. Puhat će slab do umjeren levant i bura. U sjevernoj Dalmaciji pojačana bura. Bit će malo hladnije.

 Od utorka prema kraju tjedna postupno sve hladnije. Iako se neće ponoviti hladnoće s kraja veljače, čini se će povremenog snijega biti ne samo u planinama nego i ponegdje u Zagori, a hoće li oko četvrtka susnježice biti i uz obalu, bit će jasnije uskoro.

Najviše dnevne temperature uz obalu i na otocima većinom od 5 do 10°C, u Zagori nekoliko stupnjeva hladnije. Krajem sljedećeg tjedna ponegdje slab mraz.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.