Za razliku od prethodnih dana, četvrtak je donio povremeno više oblaka, ali oborina nigdje nije bilo. Jutarnja svježina mogla se osjetiti samo u Zagori. Primjerice, u Cetinskoj krajini minimalne temperature su padale do 12 Celzijevih stupnjeva, a na obali i otocima su bile i do 10 stupnjeva više. Danju je bilo vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 28 do 32°C. Još nas deset dana dijeli do kraja kalendarskog ljeta, a gotovo je sigurno da će nas u tom razdoblju pratiti pravo ljetno vrijeme.

U petak (14. rujna 2018.) očekuje nas djelomično sunčano vrijeme uz razvoj naoblake u popodnevnim satima. Uglavnom su u Zagori mogući pljuskovi s grmljavinom, a pokoji je pljusak moguć tek ponegdje uz obalu. Noć će biti tiha ili uz slab burin, danju većinom slab maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C, u predjelima s pljuskovima tek će prolazno osvježiti.

Već u subotu i nedjelju (15. i 16. rujna 2018.) povratak na staro pa će prevladavati vedro uz slab dnevni vjetar. Tek u subotu popodne na otvorenom moru može biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Bit će toplije, najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C.

Za ljubitelje ljeta i vrućina, odlične vijesti! Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće bit će gotovo cijeli sljedeći tjedan! Promjena vremena moguća je tek prvog dana jeseni, 23. rujna.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.