Rekordno topao prvi vikend mjeseca studenoga samo je uvod u nastavak natprosječne topline koja će, po svemu sudeći, potrajati minimalno do sredine ovoga mjeseca.

Za razliku od nedjelje, u ponedjeljak (5. studenoga 2018.) biti će promjenjivo uz česte izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, a lokalno i grmljavinskih pljuskova koji će biti češći na moru i otocima. Općenito se ne očekuju veće količine oborine. Puhat će umjereno do jako jugo koje će na moru ponegdje prolazno imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka od 10 ponegdje u Zagori do 20°C na vanjskim otocima. Najviše dnevne temperature od 17 ponegdje u Zagori do 22°C uz obalu.

utorak (6. studenoga 2018.) djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, ali suho. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Temperature zraka visoke, bez veće promjene u odnosu na ponedjeljak.

Srijeda (7. studenoga 2018.) ponovno donosi nešto promjenjivije vrijeme pa su osobito u srednjoj i južnoj Dalmaciji ponovno mogući kiše i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo i zadržat će se toplo. Svježije će biti samo u područjima s pljuskovima.

Još će prvih sati četvrtka (8. studenoga 2018.) postojati manja mogućnost kiše, onda će ostatak dana biti suh. Petak i subota (9. i 10. studenoga 2018.) također donose pretežno sunčano i suho vrijeme sa slabim vjetrom, većinom s istoka. Noći će biti malo svježije, danju toplo, većinom od 17 do 22°C.

U nedjelju (11. studenoga 2018.) novo jačanje juga, a u drugom dijelu dana i djelomično naoblačenje. Zadržat će se toplo. Jugo će se nastaviti i sljedećeg tjedna.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.