Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena tijekom nedjelje, novi tjedan nam donosi mnoga iznenađenja kada su vremenske prilike u pitanju. 

Gotovo cijeli novi tjedan na vrijeme će djelovati snažna sredozemna ciklona s centrom nad područjem Italije. U prvom dijelu tjedna donosit će nam povremene oborine, a u drugom dijelu donosi nam snažnu buru.

U ponedjeljak (21. siječnja 2019.) će biti umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu. U planinama će biti snijega i to u Zagori iznad 800, a uz obalu iznad 1100 metara nadmorske visine. U sjevernoj Dalmaciji će puhati bura, a u južnoj jugo. Minimalne jutarnje temperature u Zagori od 2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 3 do 7°C u Zagori, od 7 do 12°C uz obalu i na otocima.

Pretežno oblačno uz čestu kišu bit će u  utorak (22. siječnja 2019.). Ponegdje će pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. U višim planinama past će obilan snijeg. U većem dijelu Dalmacije puhat će umjeren do pojačan levant i jugo, na sjevernom dijelu bura. Najviše dnevne temperature u Zagori i sjevernoj Dalmaciji od 3 do 7°C, drugdje 8 do 13°C.

Jugo će se u srijedu (23. siječnja 2019.) u drugom dijelu dana proširiti na cijelu Dalmaciju, a navečer su mogući vrlo jaki udari. Povremeno će biti kiše, ali će biti manje česta i manje obilna nego u utorak.Povremeno snijeg u višim planinama. Temperature bez veće promjene, a u sjevernoj Dalmaciji malo toplije.

Četvrtak (24. siječnja 2019.) i petak (25. siječnja 2019.) donose stabilnije vrijeme. Iako je i dalje moguće malo kiše, prevladavat će suho i barem djelomično sunčano. Zapuhat će umjerena do jaka bura koja će u petak gotovo na cijelom Jadranu imati olujne udare, a podno Velebita i Biokova orkanske. Temperature se neće bitno mijenjati u odnosu na prethodne dane.

Subota (26. siječnja 2019.)  donosi slabljenje bure i pad temperature zraka.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.