Nakon podužeg niza uglavnom stabilnih kasnoproljetnih dana, sljedećih nekoliko dana vremenske prilike više neće biti tako stabilne.

Tijekom utorka (19.05.2020.) bit će umjereno do pretežno oblačno, osobito u drugom dijelu dana kada će mjestimice biti slabe kiše ili pljuskova. Ujutro tiho, danju će puhati jugo i levant. Od jutra natprosječno toplo, a danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 31°C.

Već od prvih sati srijede (20.05.2020.) bit će oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, a osobito se na otocima ne može isključiti mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena. Danju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz kišu i pljuskove. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Navečer će zapuhati jaka bura koja će prema sredini noći imati olujne udare. Danju će biti 3 do 5°C svježije u odnosu na utorak.

U četvrtak (21.05.2020.) još u početku može biti nešto ili pljuskova s grmljavinom, ali se od jutra očekuje stabilizacija te postupno razvedravanja. Ujutro jaka s bura s olujnim, podno Velebita orkanskim udarima, slabit će sve više tijekom dana. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano bit će u petak i subotu (22. i 23.05.2020.). Ujutro i noću bit će umjerene, ponegdje i pojačane bure. Danju će puhati do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Noći i jutra svježiji u odnosu na prethodne dane, osobito u Zagori. Danju većinom od 20 do 25°C.

Ponovno oblačnije i malo svježije bit će u nedjelju (24.05.2020.) u kojoj će krajem dana malo ojačati bura. Veći dio dana suho, ali se ponegdje ne isključuje mogućnost slabe kiše.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com