Dani Mile Gojsalić u Kostanjama tradicionalna je manifestacija koja za cilj ima očuvanje i promociju poljičke baštine i načina života. Manifestacija ima dva tematska dana.

U ovom prvom, petak 12.07.2019. s početkom u 128,00 sati održava se 15. Večer soparnika u sklopu kojeg će se veliki i mali meštri i meštrovice od soparnika, natjecati za "Zlatnu poljičanku sa soparnikom". Posebno valja istaknuti 3. po redu natjecanje učenika poljičkih osnovnih škola u spremanju soparnika. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupiti će članovi Društva za očuvanjei promociju kulturne baštine Košuta, KUD "Pleter" iz Dugopolja, Goran Mikas - solista i glazbenik, te dječji zbor HKUD-a "Kostanje". Nakon službenog dijela programa, oko 23,00 sati na ledini ćete se moći zabaviti uz poljičke delicije i glazbu uživo. Prvi dan programa ulaz je slobodan.

 

U subotu, 13.07.2019. u 21.00 h moći ćete pogledati i poslušati tradicionalnu smotru dalmatinskih klapa. Ove godine smotra je posvećena nedavno preminulom doajenu dalmatinske pisme Jakši Fiamengu. Odabir klapa i pjesama zadovoljit će i najizbirljivije klapske sladokusce. U ovoj večeri biti će dodjeljena i tradicionalna nagrada "Mile Gojsalić". Ove godine ona ide u ruke g. Jakovu Radovčiću. Ulaznica je 30 kn.

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.