Osma speleološka škola u organizaciji SO PD Imber počinje u utorak, 3.3.2020. u 19.30 h. Program škole predviđa teorijska predavanja koja će se održavati utorkom u večernjim satima, praktičan rad na suhoj stijeni i u speleološkim objektima u okolici Omiša i Biokova.

Teorijska nastava obuhvaća sve aspekte speleologije: upoznavanje sa speleološkim objektima, opremu, tehnike istraživanja, opasnostima u podzemlju...

Praktična nastava na suhoj stijeni podrazumijeva upoznavanje s opremom i uvježbavanje tehnika kretanja po užetu, što je uvjet za nastavak nastave u speleološkim objektima gdje se uvježbavaju tehnike istraživanja podzemlja.

Program obuhvaća 6 tjedana teorijske i praktične nastave. Teorija se održava jednom tjedno u večernjim satima u prostorijama društva, a praksa na terenu.

Praktična nastava obuhvaća šest vikenda na kojima je rad organiziran i subotu i nedjelju u trajanju cijelog dana. Noćenje na terenu predviđeno je samo za završnu vježbu.

Potrebna oprema za polaznike tečaja: starija odjeća (kombinezon), obuća (gumene čizme) i dobra volja. Ostalu potrebnu opremu dobivate na korištenje

Kontakt info:
Nikolina Marić – instruktor speleologije HPS-a voditelj škole, Mob: 0989141505
Željko Marunčić. 0989971939

 

Izvor: PD Imber Omiš

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com