Obavijest iz iz Hrvatskih cesta:


Obavijest o zatvaranju dijela županijske ceste br. 6166 Omiš-Radmanove mlinice

“Zbog radova na iskopu temelja budućeg mosta Cetina navedena cesta zatvarat će se za sav promet svaki radni dan (od ponedjeljka do petka) od 8:00 do 18:00 sati, pri čemu će se u vremenu od 13:30 do 14:30 propuštati školski autobus uz posebnu pratnju, a bit će omogućeno i prometovanje interventnim službama. (vozila: MUP-a, MORH-a, hitne pomoći, vatrogasaca, i sl).
Vikendima, odnosno svaku subotu i nedjelju, cesta će biti otvorena za sav promet.

Kao alternativni pravac za smjer Omiš-Radmanove mlinice-Kučiće-Slime određuje se: DC8 Omiš – Dubci – DC39 – LC67134 Slime (Kučiće, Radmanove mlinice) i obrnuto.

Suglasnost za privremeno zatvaranje i posebnu regulaciju ove ceste dala je Županijska uprava za ceste Split temeljem Zakona o cestama, a povodom zahtjeva izvođača radova, tvrtke Strabag. Održani su i sastanci s predstavnicima lokalne samouprave te stanovnika kako bi se sve zainteresirane strane na vrijeme obavijestilo o predstojećim radovima i poboljšanjima koja će se izvesti i na županijskoj cesti ŽC 6166.

Kao alternativni pravac za smjer Omiš-Radmanove mlinice-Kučiće-Slime određuje se :

DC8 Omiš – Dubci – DC39 – LC67134 Slime,( Kučiće, Radmanove mlinice) i obrnuto, a za privremenu regulaciju prometa postavit će se privremena prometna signalizacija, a po potrebi osigurati će se samo propuštanje interventnih vozila (vozila: MUP-a, MORH-a, hitne pomoći, vatrogasaca, i sl).

Radovi i privremena prometna regulacija trajat će : od 27. siječnja 2020. godine (ponedjeljak) svakim radnim danom od ponedjeljka do petka, od 08,00 -18,00 sati do petka 16. ožujka 2020. godine.

Mole se svi sudionici u prometu na strpljivost i poštivanje privremene prometne signalizacije.“

Izvor: DalmacijaDanas.hr

 

Obavijest o propuštanju autobusa javnog prijevoza i vozila u vrijeme kada je cesta zatvorena za promet

Zahvaljujući inzistiranju predstavnika Mjesnog odbora Kučiće, te susretljivosti izvođača radova (tvrtka Strabag d.o.o.), postignut je interni dogovor o propuštanju autobusa javnog (učeničkog) prijevoza i vozila radnim danom u vrijeme kada je cesta zatvorena za promet. Autobus javnog prijevoza propuštati će se prema slijedećem režimu:

- iz smjera Omiš-Kučiće: autobus koji iz Omiša polazi u 11,00 i 14,00 sati (u Planovu oko 11,05 i 14,05 sati)

- iz smjera Kučiće-Omiš: autobus koji iz Kučića polazi u 13,00 sati (u Planovu oko 13,20 sati)

Neposredno iza autobusa javnog prijevoza propuštati će se osobna i druga vozila koja se u to vrijeme zateknu na mjestu zatvaranja ceste.

Nakon prolaska autobusa i vozila, cesta će se ponovo zatvoriti.

U interesu lokalnog stanovništva i izvođača radova mole se sudionici u prometu da poštuju navedene obavijesti, upute nadležnih osoba, te važeću prometnu regulaciju.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com