Posljednje korizmene nedjelje, u posljednje sate nedjelje muke Gospodnje - Cvjetnice, u Splitu je preminuo don Ljubo Bodrožić (r. 1948.) župnik župe Kučiće i upravitelj župe Svinišće. Župnik u Kučićima bio je od 17. kolovoza 2015. godine, a u Kučiće je došao iz Omiša gdje je dugo godina bio župnik i dekan omiškog dekanata.

Vremenom je zavolio Kučiće, a Kučićani su zavoljeli njega. Svojim dolaskom unio je duhovnu svježinu u župu. Za vrijeme svoga župnikovanja u Kučićima je uredio župnu kuću, te unutrašnjost nove crkve Presvetog Tijela i Krvi Kristove, na što je bio osobito ponosan. Kao svećenik i čovjek bio je komunikativan, društven i ljudima blizak. U drugima je tražio i nalazio dobre osobine. Župljani su ga zbog toga cijenili i poštivali.

Nije napuštao svoju župu Kučiće i povjerenu mu župu Svinišće za sve vrijeme borbe s opakom i teškom bolesti, s kojom se je dostojno nosio, pa ni zadnjih nekoliko mjeseci, kada mu se zdravlje znatno narušilo. Mi župljani pored ostalog, pamtiti ćemo ga po poticajnim i životnim propovijedima kojima je osvajao srca vjernika. Pamtit ćemo njegovu zauzetost i revnost u župničkoj i svećenićkoj službi.

Dragi naš don Ljubo, počivaju u miru Oca nebeskoga, kojem si vjerno služio i koji te je k sebi pozvao!

Sveta misa zadušnica i pogreb župnika don Ljube Bodrožića biti će u srijedu, 13. travnja 2022. u 14,30 sati na splitskom groblju Lovrinac.

 

Don Ljubo Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije

Rođen je 1948. godine na Svibu, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 1972. u Splitu.

U Nadbiskupiji je služio u župama: Borovci i Nova Sela, Slivno-Ravno, Dugopolje, Omiš, Kučiće i Svinišće, te kao dekan Omiškoga dekanata.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com