Postupno ulazimo u topliji dio godine, a ciklone i fronte teže se probijaju na jug Europe nego u prethodnim mjesecima. Primjer toga vidjet ćemo u novom tjednu kada će unutrašnjost zemlje imati nekoliko promjena vremena s naglim zahlađenjima, koja se pak gotovo neće primijetiti u Dalmaciji.

Zbog toga će najveći dio aktualnog tjedna biti suh i natprosječno topao. Osobito toplo bit će u dane vikenda.

Dok će u unutrašnjosti zemlje ponedjeljak (3. svibnja 2021.) biti promjenjiv i osjetno hladniji u odnosu na nedjelju, u Dalmaciji će biti djelomično sunčan i suh. Puhat će umjerena tramontana koja će popodne ponegdje biti pojačana, na moru s jakim udarima, oslabit će navečer. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 23°C.

Utorak (4. svibnja 2021.) donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Srijeda (5. svibnja 2021.) će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Ujutro je na jugu moguće malo kiše, a kasno navečer na sjeveru Dalmacije. Noću tiho ili levant, danju će zapuhati umjereno jugo koje popodne prolazno na moru može biti pojačano, oslabit će navečer. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

Četvrtak (6. svibnja 2021.) će biti pretežno sunčan. Popodne tek ponegdje u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji uz prolazno pojačan razvoj naoblake može biti slabih i prolaznih pljuskova. Danju će ponovno zapuhati umjereno jugo, navečer slab do umjeren levant. Bit će neznatno toplije u odnosu na srijedu.

Pretežno sunčano bit će u petak (7. svibnja 2021.) u kojem će puhati slab dnevni vjetar. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, dani vikenda donose pretežno sunčano vrijeme. U subotu popodne na otvorenom moru može prolazno biti pojačanih udara sjeverozapadnjaka. Najviše dnevne temperature od 20 do vlro toplih 26°C. Slično, ali uz slab vjetar bit će u nedjelju.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com