Klimatološki ljeto je počelo 1. lipnja, a to itekako osjetili na koži jer su temperature zraka tjednim više od prosjeka, u pojedinim danima odstupanje je bilo ekstremno pa se može reći da smo već iskusili temperature zraka karakteristične za srce ljeta.

Površinske temperature mora su od 22 °C do 24°C na cijelom Jadranu, a do kraja tjedna će dodatno porasti.

U novom tjednu vrijeme će biti jednolično, uvjetovano stabilnim poljem visokog tlaka zraka iznad našeg područja. Trenutno se nad Atlantikom nalazi prostrano polje povišenog tlaka zraka, ali bez obzira što su pojedini mediji naslovom sugerirali da je to nešto vrlo značajno za vrijeme u našim krajevima, kod nas se po pitanju vremenskih prilika sljedećih desetak dana neće dogoditi baš - ništa značajno!

U ponedjeljak (20. lipnja 2022.) nas očekuje vedro vrijeme uz slab dnevni vjetar. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 32°C.

Utorak (21. lipnja 2022.) će biti pretežno vedar. Noću tiho ili burin, danju slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 33°C.

Srijeda (22. lipnja 2022.) će biti pretežno vedra. Noću tiho ili burin, danju slab maestral. Od jutra malo toplije, najviše dnevne temperature zraka od 28 do 34°C.

Pretežno sunčano će biti i u četvrtak (23. lipnja 2022.). Noću tiho ili burin, danju će puhati umjeren maestral koji na moru kasno popodne lokalno može biti pojačan. Vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 35°C.

Petak (24. lipnja 2022.) donosi nastavak stabilnog i vrućeg vremena. Vjetar veći dio dana slab, ali sredinom dana i popodne može biti umjerenog vjetra s mora.

I dani vikenda donose nastavak stabilnog, pretežno vedrog i ljetnog vremena. Vjetar većinom slab; noću burin, danju maestral. Zadržat će se vruće, ali uglavnom nigdje neće biti iznad 35°C u najtoplijem dijelu dana.

 

Izvor: dalmacijadanas.hr

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com