Zadružni savez Dalmacije organizira jubilarnu 25. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2023.”, koja će se održati od 30.03. do 02.04.2023. u Tučepima u Bluesun hotelu “Alga”. Propozicije i prijave za sudjelovanje u ocjenjivanju maslinova ulja i proizvoda od masline mogu se pronaći na web stranici Zadružnog saveza Dalmacije www.zsd.hr, gdje se redovito objavljuju i sve novosti vezane uz Noćnjak. Rok u kojem se mogu dostaviti uzorci maslinovih ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje je  20.01.2023.

Uzorci maslinova ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije, i to pakovine maslinova ulja i otvorena maslinova ulja, tj. ulja u rinfuzi, a za svaki dostavljeni uzorak maslinova ulja proizvođač dobiva certifikat s detaljnim rezultatima kemijske analize i senzorske ocjene. U kategoriji pakovina, osim ocjene kvalitete, posebno povjerenstvo ocjenjuje i izgled pakovine, odnosno boce i etikete, te bira najbolju. Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni na Noćnjaku.

Pakovine maslinova ulja i proizvode od masline proizvođači mogu i predstaviti tijekom održavanja Noćnjaka na izložbenom prostoru Burze, a mjesto na burzi može se rezervirati popunjavanjem Prijave za Burzu i njezinim slanjem na email info @ zsd.hr najkasnije do 31.01.2023.

Uručenje diploma i medalja organizirat će se temeljem najave dolaska maslinara na svečanu dodjelu, na kojoj će biti pročitani i pozvani za osobno uručenje samo oni proizvođači koji potvrde svoj dolazak preko maila info @ zsd.hr.

Onima koji ne dođu na svečanu dodjelu bit će omogućeno naknadno preuzimanje nagrade u Zadružnom savezu Dalmacije ili u sjedištima suradnika diljem Hrvatske i susjednih zemalja iz kojih maslinari dostavljaju uzorke za ocjenjivanje.

Novosti o Noćnjaku pratite na www.zsd.hr i na društvenim mrežama Zadružnog saveza Dalmacije.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com