TJEDNE ŽUPNE OBAVIJESTI

 ŽUPNE OBAVIJESTI

 1. adventska nedjelja, 3. prosinca 2023.

1. Od vjerskog tiska stigao je novi broj: Glas Koncila, Glasnik Srca Isusova i Marijina. Svi koji žele i dalje primati vjerski tisak, neka se od danas pa do Božića jave župniku za pretplatu. Godišnju pretplatu vjernici će podmiriti kroz siječanj kada budemo znali točan broj pretplatnika i koliki je godišnji iznos za određeno vjersko glasilo.

2. Svete mise kroz zimski period, do daljnjega bit će svaku večer u 17,30 sati u staroj župnoj crkvi sv. Luke. Nakane sv. misa nalaze se na oglasnim pločama u staroj i novoj crkvi, te na internetskoj stranici kucice.hr.

3. U srijedu (6. prosinca 2023.) je blagdan sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca. Sveti Nikola je i omiljeni prijatelj djece. Stoga se pozivaju roditelji da povedu svoju djecu na svetu misu u 17,30 sati, jer ćemo na kraju mise imati blagoslov djece, a nadamo se da će sv. Nikola i ove godine našoj dobroj djeci donijeti prigodne darove.

4. U petak (8. prosinca 2023.) je svetkovina Bezgrješnog začeća BDM. Sveta misa u Svinišćima u 16,00 sati, a u Kučićima u 17,30 sati u staroj crkvi sv. Luke.

5. Još slijedeću subotu župni vjeronauk je po redovitom rasporedu, cjeloviti raspored vjeronauka nalazi se na oglasnoj ploči, te na internetskoj stranici. Nakon toga slijedi stanka, pa će nastavak vjeronauka biti poslije Sveta tri kralja. Pozivaju se učenici na redovito pohađanje vjeronauka. Ministrantski susret bit će svake subote, do Božića u 11,00 sati za sve ministrante.

6. Svi župljani Kučića i Svinišća mogu upisivati misne nakane za svoje pokojnike kroz cijelu godinu. Najbolje vrijeme za upis je svaki dan poslije dnevne sv. mise u staroj crkvi. Župljani Svinišća i Podašpilja imaju mogućnost svetih misa svakoga utorka i nedjelje. Kada u nekom tjednu bude neki blagdan, sveta misa neće biti utorkom, nego na dotični blagdan. Samo oni župljani koji su upisali prvu godišnjicu nedjeljom imat će poslije mise odrješenje na groblju.

7. Ušli smo u Došašće ili Advent, liturgijsko vrijeme neposredne pripreme za blagdan Isusova rođenja. Stoga nastojmo da nam ovo sveto adventsko vrijeme bude prožeto molitvom, pohađanjem svete mise i dobrim djelima.

8. Treće nedjelje došašća, 17. prosinca 2023. u 19,30 sati, u novoj župnoj crkvi održat će se adventski koncert učenika Osnovne glazbene škole "Lovro pl. Matačić" iz Omiša. Na koncertu će nastupiti i djeca iz naše župe, stoga se pozivaju svi župljani da dođu na ovaj koncert i podrže ovaj uistinu predivan i obećavajući koncertni projekt kako bismo očuvali naše selo u nizu koncertnih projekata u budućnosti. Na poseban način pozivam sve učenike iz naše područne škole da dođu na koncert i time daju podršku svojim školskim kolegama koji su svojim radom zaslužili mjesto u koncertnom repertoaru. Ulaz na koncert je slobodan.

9. Sve župne obavijesti i raspored svetih misa možete vidjeti internetskoj stranici www.kucice.hr

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

RASPORED SVETIH MISA 

4. - 10. prosinca 2023.

 

NEDJELJOM I SVETKOVINAMA: u 10,30 sati u novoj župnoj crkvi Presvetog Tijela i Krvi Kristove

RADNIM DANOM: u 17,30 sati u staroj župnoj crkvi sv. Luke

 

Ponedjeljak (4. prosinca 2023.): + NEDJELJKO RABOTEG

Utorak (5. prosinca 2023.): + MATE MARUNČIĆ

Srijeda (6. prosinca 2023.): Sveti Nikola (blagoslov djece) / + LJUBICA TOMASOVIĆ

Četvrtak (7. prosinca 2023.): + VLADIMIR SOVULJ

Petak (8. prosinca 2023.): Bezgrešno začeće BDM / + MILJENKA I ANTE RABOTEG

Subota (9. prosinca 2023.): + MARTA I MATE RADIĆ

Nedjelja (10. prosinca 2023.): . 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA - Misa za narod

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com