PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPI KUČIĆE

Sedme uskrsne nedjelje, 12. svibnja 2023. u župi Kučiće bilo je posebno svečano. Šestero prvopričesnika (tri prvopričesnice i tri prvopričesnika), učenika i učenica trećeg razreda PŠ Kučiće primilo je sakrament Prve svete pričesti.

Svečanu svetu misu slavio je župnik don Josip Periš, a Euharistijsko slavlje pjevanjem su uveličali članovi mješovitog župnog pjevačkog zbora.

U svojoj propovijedi i obraćanju propričesnicima don Josip je naglasio kako u životu istinsku sreću pruža samo Isus Krist kojega će danas u Euharistiji svečano primiti, a njihove roditelje je pozvao da investiraju u srca svoje djece.

Također, župnik je djecu pozvao da svojim čistim srcima budu primjer svima, te da uvijek u životu budu zahvalni dragom Isusu što ih voli i moli za njih.

Posebno emotivan događaj za roditelje prvopričesnika, njihovu rodbinu i sve vjernike bio je kada su slavljenici otpjevali zajedničku pjesmu "Ljubav je pronašla put".

Pjesmu "Ljubav je pronašla put" naših prvopričesnika možete pogledati na slijedećem linku.

Kako se druga nedjelje u mjesecu svibnju obilježava i kao Majčin dan, na kraju misnog slavlja ovogodišnji prvopričesnici zajedno s lanjskim prvopričesnicima su pjesmom "Draga mama" zahvalili svojim majkama za svu roditeljsku ljubav koju im pružaju u životu.

Video pjesme "Draga mama" možete pogledati na slijedećem linku.

Na samom završetku župnik don Josip je prvopričesnicima uručio prigodne poklone, čestitao prvopričesnicima, njihovim roditeljima i rodbini, te zahvalio svima koji su doprinjeli slavlju Prve svete pričesti u župi Kučiće.

 

Fotografije: Mario Tomasović

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com