U četvrtak, 8. lipnja 2023. u župi Kučiće svečano je proslavljeno Tijelovo – svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U našoj župi ova svetkovima ima poseban značaj jer je nova župna crkva (dovšena 1970. god.) posvećena Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj, pa je župa Kučiće jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima župnu crkvu posvećenu Tijelu i Krvi Kristovoj.

Nakon svečane svete mise svetkovina Tijelova nastavila se Tijelovskom procesijom i blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Na incijativu župnika don Josipa Periša, ove godine Tijelovska procesija je po prvi put išla kroz selo (od nove župne crkve do stare crkve sv. Luke, preko Srdanovića i Radića do Doma, pokraj župne kuće ponovo do nove župne crkve).

Pobožno i dostojanstveno, uz velik broj vjernika u procesiji su nošeni crkveni barjaci, sudjelovali su svi ministranti iz župe, pjevali su Pučki pivači i mješoviti župni zbor, a djeca su putem posipla latice i cvijeće.

Na četiri mjesta (četiri strane sela) bio je blagoslov s Presvetim, a završnim blagoslovom u novoj župnoj crkvi završila je svečana proslava svetkovine Tijelova u župi Kučiće.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com