ŠKUD Osvit
Početkom 1994. godine saminicijativno počelo je okupljanje mladih mještana Kučića u novi crkveni pjevački zbor mladih. Nedugo zatim s radom je počela i dramska grupa, te neke športske grupe.
Uskoro se javila ideja i potreba za registriranjem tog  kulturno-umjetničkog i športskog amaterizma koje je počelo djelovati u Kučićima. Krajem ožujka 1997. godine održana je konstituirajuća sjednica udruge i u duhu i vremenu u kojem je nastalo, društvo je nazvano „Osvit”. Jedna od prvih zadaća drušva bila je njegovanje i očuvanje kulturne baštine Kučića. Tako je u lipnju 1998. godine napravljena rekonstrukcija ženskih svečanih narodnih nošnji (iz sredine 19. stoljeća). Godinu dana poslje izrađena je i predstavljena rekonstrukcija muške narodne nošnje iz Kučića.
Nedugo zatim osnovana je folklorna sekcija društva koja je u početku brojila 50-ak članova, a zajedno s Udrugom za očuvanje hrvatskog folklora iz Omiša ova sekcija je imala niz zapaženih nastupa na smotrama i raznim događanjima u našoj okolici.
Unutar društva djeluje i dramska sekcija koja minimalno jednom godišnje (za Božić) izvede predstavu poučnog katraktera. Uspjehe je imala i ekološka sekcija, a glazbena sekcija je okupljena u mješovitom pjevačkom zboru mladih i broji 20-ak članova.
Športske sekcije unutar društva posljednjih godina nisu aktivne. Zabilježeni su ostali zanimljivi športski susreti „Olimpijske igre u Kučićima” održani u lipnju 1997. i 1998. godine.
 Unutar ŠKUD-a „Osvit” djelovao je i Racing team Kučiće, koji je ostvario velik uspjeh na kros utrkama održanim u Pločama 2003. g.
Športsko-kulturno-umjetničko društvo „Osvit” s vremenom je postalo prepoznatljiv čimbenik društvenih zbivanja i svih ovih godina djelovanja do danas značajno utječe na razvijanje, kulturnog, umjetničkog, športskog i vjerskog života u Kučićima.
Upravu ŠKUD-a „Osvit” čine Marija Šarac, Srećko Tomasović i Ćiril Tomasović, koji su bili i osnivači društva 1997. godine.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com