Kučićki lovciIako o tome nema pisanih dokaza priče govore da je organiziranog lova i lovaca u Kučićima bilo još za vrijeme austro-ugarske vladavine. Tada su pokrenute prve akcije puštanja divljači u lovište. Prolazeći kroz razne nedaće i ratove, duga tradicija lova u Kučićima održala se do danas.

Lovačko društvo iz Kučića koje je član lovačke udruge «Jedinstvo» Omiš danas broji 35 članova. Dužnost lovnika obavlja Boro Šarac, a lovočuvar je Josip Tomasović - Lole. Najstariji aktivni član je 75-ogodišnji Marko Tomasović pok.Ćire koji je član od davne 1959. godine. Prvi put u dugoj povijesti kučićkog lova od ove godine imamo i člana "nježnijeg spola", a to je Veronika Sovulj.

Lovci iz Kučića ne bave se samo lovom nego za vrijeme lovostaja svojim radnim akcijama kao što su izgradnja pojilica/hranilica za divljač i čišćenje šumskih putova doprinose očuvanju prirode i njene raznolikosti. Kučićki lovci imaju zapažene uspjehe u lovu u matičnom lovištu kao i u ostalim lovištima lovačkih društava diljem Hrvatske i u inozemstvu, u kojima su sudjelovali kao gosti, a u nekima od tih društava su i istaknuti članovi.

Početkom 2009. godine Dražen Raboteg postao je registrirani uzgajivač lovačkih pasa ptičara, pasmine engleski seter. Selekcijskim uzgojem i uspjesima na natjecanjima lovačkih pasa stekao je pravo o korištenju zaštićenog imena "Loza od Trumana" potvrđenu certifikatom od međunarodnog kinološkog saveza.(F.C.I)

Svim lovcima želimo puno uspjeha i Dobru Kob!

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com