O turizmu

PlisnacMala udaljenost od mora, raznolikost krajolika, od planine, doline prošarane brežuljcima do impresivnog kanjona rijeke Cetine do načina života domaćina te avanturistički izleti, su sve jači privlačni faktori turističke ponude Kučića, kojima teško odolijevaju mnogobrojni turisti koji svakog ljeta posjećuju naše selo. Kučiće je svega 12 kilometara udaljeno od Omiša, odnosno mora. Ponuda seoskog turizma u Kučićima je dobrodošla alternativa smještaju u neposrednoj blizini mora. Turisti i dalje mogu svakodnevno na more, ali boravkom u Kučićima dobivaju puno više. Mi im nudimo: topli obiteljski ugođaj, mir, Rafting na rijeci Cetiniodsutnost buke prometa, tradicionalno pripremljena jela od domaćih namirnica, upoznavanje tradicije, folklora, sportsko-rekreacijske sadržaje od lagane šetnje šumom, planinarenja do raftinga za one željne vrhunske avanture.

 

Rijeka Cetina se već desetak godina koristi kao mjesto održavanja brojnih oblika avanturističkih aktivnosti kao što su rafting, canyoning i kanuing. Rafting pruža pravo uzbuđenje i doživljaj Cetine u punoj njenoj ljepoti. Također mnogobrojni biciklisti koriste cestu Omiš – Kučiće za rekreaciju i upoznavanje prirodnih ljepota.Grožđe prije berbeBravetina na špicuKučiće ima, za razliku od mnogih drugih sela Zagore, dobru strukturu stanovništva koje se još uvijek bavi poljoprivredom, najvažnijim elementom agroturizma. Na više mjesta u selu tijekom ljeta mogu se kušati i kupiti svježe voće i povrće te proizvodi kao što su suhe smokve, maslinovo ulje, domaće vino, rakija, med...
Okrepu i osvježenje može se dobiti u restoranu i buffetu koji nude tradicionalna jela kraja, kao što su meso pečeno ispod peke, pastrva, jegulja, kruh ispod peke, bravetina na špicu. U ovim ugostiteljskim objektima mogu se kušati i kvalitetna vina obiteljske proizvodnje, te više vrsta rakija.
Sve više obitelji nudi usluge smještaja u obnovljenim starim kućama ili apartmanima novije gradnje. Turisti iz godine u godinu sve više koriste ove usluge te se rado vraćaju, što je najbolji pokazatelj njihova zadovoljstva pruženom uslugom.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com