UHBDDR Kučiće
Udruga Hrvatskih Branitelja Dragovoljaca Domovinskog Rata
Na prvom sastanku branitelja - dragovoljaca domovinskog rata, osnovan je ogranak Udruge Hrvatskih Branitelja Dragovoljaca Domovinskog Rata (UHBDDR) Kučiće. U želji da se bolje povežu i zajedno druže, na prvom sastanku 01.11.2008. god. odazvalo se 25 branitelja dragovoljaca, na kojem je osnovano predsjedništvo i ostala tijela udruge.

Predsjedništvo čine: predsjednik Dušan Marunčić, dopredsjednici Ante Šušić i Ivica Raboteg, tajnik Boško Topić, članovi povjerenstva Tomo Sovulj, Matko Topić i Stipe Sovulj, nadzorni odbor Milan Sovulj, Tomo Kovačić i Jakov Bilić, te rizničar Jozo Vukasović.

Na prvom sastanku nakon osnivanja tijela udruge razgovaralo se o ciljevima i planovima tek osnovane udruge, te se kao glavni ciljevi navode okupljanje branitelja na raznim komemoracijama, odavanje počasti poginulim braniteljima, posjećivanje i polaganje cvijeća na godišnjicama pogibelji na njihovim spomenicima, te izgradnja spomen obilježlja onima koji to nemaju.
Cilj okupljanja je i pomoć dragovoljcima kako socijalno, tako i duhovno, ovisno o potrebama članova.
Na inicijativu UHBDDR-a ogranak Kučiće, 09.05.2009. u Zemuniku Donjem na mjestu pogibije postavljen je i otkriven spomenik poginulom hrvatskom branitelju Kučićaninu Slavku Sovulju pok. Stipe, dragovoljcu HOS-a.
Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Kučiće financira se iz vlastitih sredstava, svaka donacija bitno pomaže rad ove Udruge.
Broj žiro računa je : 2360000-1400487429, kod Zagrebačke banke d.d.
Kontakt osobe : - Presjednik : 098 / 904-8045, Dušan Marunčić
- Podpresjednik : 095 / 9054-439, Ivica Raboteg
- Tajnik : 091 / 534-7547, Boško Topić


Općenito o udruzi

Udruga Hrvatskih Branitelja Dragovoljaca Domovinskog Rata (UHBDDR) je oblik udruživanja hrvatskih branitelja domovinskog rata, koji imaju status dragovoljaca utvrđen statusom udruge, radi okupljanja u jedinstvenu cjelinu i rješavanje njihovih statusnih i ostalih životnih pitanja.

Udruga djeluje na principu dragovoljaca kao nevladina organizacija. Članstvo se stalno povećava, te trenutačno broji preko 10 300 članova koji su dragovoljno pristupili oružanim snagama ili formacijama najkasnije do 24. prosinca 1991. godine i u njema se borili najmanje tri mjeseca za obranu hrvatskog naroda i Republike Hrvatske.

Ciljevi udruge su:

· okupljanje branitelja-dragovoljaca domovinskog rata u jedinstvenu udrugu

· njegovanje i očuvanje tradicija nastalih tijekom domovinskog rata

· utvrđivanje i zaštita statusa branitelja-dragovoljaca domovinskog rata

Udruga ostvaruje svoje prihode iz članarine, donacije, dragovoljnih prihoda od priredbi, djelatnosti, te iz drugih izvora sukladno zakonu.

Udruga je dragovoljna, nevladina i izvanstranačka. Udruga djeluje na području RH, a sukladno zakonu može surađivati sa sličnim organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Rad udruge je javan. Javnost rada udruge ostvaruje se davanjem izvješća o radu udruge članstvu, tisku i svim zainteresiranim sredstvima priopćavanja.

Na sljedećim slikama prikazana su neka mjesta koja su članovi UHBDDR-a Kučiće posjetili u čast poginulih suboraca.


Spomen-ploča i vijenac mijestu pogibije Franje Tomasovića - Banje, ČepikućeČlanovi UHBDDR Kučiće na mijestu pogibije Franje Tomasovića - Banje, ČepikućeSpomen ploča svim poginulim braniteljima iz Omiške bojne u MokošiciSpomenik palim braniteljima koji podiže Dubrovačka županijaSpomenik svim palim Omišanima na dubrovačkom području - DubrovnikOdlazak iz Crkve do spomen obilježja pok. Slavki SovuljuČlanovi UDBDDR Kučiće na spomen obilježju pok. Slavki SovuljuČlanovi UHBDDR Kučiće

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com