Događaji 2001-2005
2001. 2004.
2002. 2005.
2003.

 

 

2 0 0 1.


Nastup malih Kučićana na folklornoj smotri u Metković
Na trodnevnoj 17-oj smotri folklora u Metkoviću pod nazivom Na Neretvu misečina pala , 05. svibnja 2001. g. pored brojnih društava iz naše domovine i Bosne i Hercegovine nastupili su i najmlađi članovi folklorne sekcije ŠKUD-a „Osvit“ iz Kučića.
Oni su izveli dječje pjesme i plesove našega kraja.
Mirko Tomasović
Nagrada grada Omiša Kučićaninu, akademiku Mirku Tomasoviću
Osobna nagrada grada Omiša za izuzetne doprinose indetitetu svoga zavičaja uručena je 16. svibnja 2001. g. akademiku Mirku Tomasoviću rodom iz Kučića.
Osobne i skupne nagrade dodjeljene su povodom blagdana sv. Ivan Nepomuka, zaštitnika grada Omiša.

 

 

2 0 0 2.

 

 

Kučićani odaju počast vukovarskim žrtvama
Prigodom gostovanja u Vinkovcima, folklorna sekcija ŠKUD-a „Osvit“ je 23. ožujka 2002. g. sa svojim voditeljem obišla Vukovar i u spomen na sve žrtve toga grada mučenika položila vijenac pred spomen križem u Vukovaru.

Blagdan Tjelova u Kučićima
Blagdan Tjelova u Kučićima je proslavljen svečanom svetom misom, procesijom i blagoslovom sa Presvetim 30. svibnja 2002. g. Od te godine Tjelovo se  obilježava kao državni blagdan, Za župu Kučiće ovaj blagdan je još svečaniji jer je naša Nova crkva posvećena upravo Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj.
Poslje svete mise predstavnici Mjesnog odbora Kučiće uz prigodnu molitvu položili su i vijenac i zapalili svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Novi presjednik Mjesnog odbora Kučiće
02. lipnja 2002. godine održani su izbori za presjednika Mjesnog odbora Kučiće.
Za presjednika MO Kučiće postavljen je Filip Tomasović nositelj liste HDZ-a koja je za ove mjesne izbore bila i jedina prijavljena lista.

Naša je škola dobila novi krov
Pred početak školske godine, početkom rujna 2002. godine završeni su radovi na uređenju krovišta škole u Kučićima.


 

2 0 0 3.


Omiške maškare u Kučićima
U sklopu završnice karnevalskih događanja, 02. ožujka 2003. godine u Kučićima su gostovale maškare iz Omiša.
Tom prigodom MO Kučiće i ŠKUD „Osvit“  organizirali su maskenbal uz bogatu lutriju i ples.
Folklorni sastav Luka Ilić u Kučićima 2003.god
Slavonci u srcu Dalmacije
Povodom "Dana Kučićana 2003." u Kučićima, kod obitelji naših folkloraša, gostovali su članovi plesačke i tamburaške sekcije KUD-a „Luka Ilić“ iz sela Oriovca pokraj Slavonskog broda.
Naši gosti iz Slavonije su ispred škole, 03. kolovoza 2003. godine.,  u sklopu kulturno-zabavnog programa spomenute manifestacije izveli dojmljiv nastup u spletu narodnih pjesama i plesova Slavonije

 

 


2 0 0 4.Kupola na zvoniku Nove crkve
Novčanom potporom župljana i ostalih Kučićana iz domovine i inozemstva, u siječnju 2004. godine izrađena je i dovršena kupola na zvoniku nove crkve Tijela i Krvi Kristove.

Koncert klape „Lupeži“
Klapa „Lupeži“ iz Kučića u staroj crkvi sv. Luke, 22. veljače 2004. g. održala je svoj samostalni koncert, kao poklon Kučićanima i ljubiteljima klapske pjesme povodom druge godišnjice od svog osnutka.
Kučićani u Rimu 2004. god
Grupa Kučićana na hodočašću u Rimu
Od 28. rujna do 03. listopada 2004. godine Splitsko-makarska nadbiskupija je organizirala hodočašće svojih vjernika u Rim povodom završne proslave 1700-te godišnjice mučeništva sv. Dujma i solinskih mučenika.
Među gotovo 2000 hodočasnika naše nadbiskupije sudjelovala je i grupa Kučićana predvođenih župnikom don Ivanom Ujevićem.

 

 

2 0 0 5.


Kučićka zvona pozdravljaju Papu

08. travnja 2005. g. zvona u Kučićima oglasila su se povodom smrti i pogreba poglavara katoličke Crkve Ivana Pavla II, omiljenog Pape u Hrvatskom narodu.

Ista zvona 19. travnja 2005. g. pozdravila su izbor novog pastira Petrove Crkve , Pape Benedikta XVI.
Pučki pivači
Blagdan Presvetog srca Isusova i pučki pjevači iz Kučića
Blagdan Presvetog srca Isusova u  župi je obilježen 03. lipnja 2005. god. svetom misom i procesijom sa slikom Srca Isusova.
Po prvi put u procesiji su sudjelovali pučki pjevači iz Kučića u svojim novim svečanim odjelima.
Folkloraši iz Kučića u Češkoj 2005. god
Gostovanje kučićkih folkloraša u Češkoj
Članovi „Udruge za očuvanje hrvatskog folklora“ iz Omiša, i folklorne sekcije ŠKUD-a „Osvit“ iz Kučića od 09. do 12. rujna 2005. gostovali su u Republici Češkoj.
Povodom dana grada Havirova, među brojnim zabavnim skupinama Kučićani i Omišani su nastupili na zanimljivoj plesačkoj smotri.

 

 

 

 

 

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com